Orsat Zovko za Klix.ba
108

"Sretan sam zbog Filipovića, Poturak je i službeno među najboljim na planeti"

Piše: Edin Isanović
Orsat  Zovko (Foto: Fight.hr)
Orsat Zovko (Foto: Fight.hr)
U petak je u Zagrebu održan turnir K-1 World Grand Prix. Prvo mjesto na ovom uglednom takmičenju osvojio je Mirko Filipović, a među zvijezdama večeri bio je i bh. borac Dževad Poturak.

On je u rezervnoj borbi savladao Ukrajinca Sergeja Lascenka, a zatim sasvim neočekivano dobio priliku da se bori sa Ismailom Londtom i izbori finale. Iako mu to nije pošlo za rukom, BH Machine je pobrao simpatije zagrebačke publike.

Čovjek koji je zajedno sa svojim timom ovo organizovao je menadžer Mirka Filipovića - Orsat Zovko. On za Klix.ba naglašava da je sve proteklo u najboljem redu.

"Nakon manifestacije K-1 World Grand Prix zovu sa svih strana da čestitaju. Čak su me kontaktirali i neki poznati svjetski mediji. Mislim da je sve bilo na vrhunskom nivou i da su gledaoci uživali u spektaklu", rekao je za naš portal Zovko.

On dodaje kako se Filipović pripremao nekoliko mjeseci za ovaj događaj.

"Naglasio bih da je oko 170 osoba u posljednja tri dana učestvovalo u pripremi za K-1 spektakl, ali je vrijedilo".

Orsat je potom podvukao kako je sretan zbog uspjeha Cro Copa, ali i Dževada Poturka.

"Ovo je kruna karijere za Filipovića. Veselim se zbog njegovog uspjeha. Također, bh. borac Dževad Poturak bio je sjajan. Zasluženo je pobijedio Lascenka. Ipak, nije mogao da se bori sa Londtom zbog povrede, mada je u prvoj rundi bio odličan. On je i službeno ušao među najbolje borce na svijetu. To je ogroman uspjeh. Ja ga poznajem deset godina i mojoj sreći nije bilo kraja zbog njega. Mislim da je Dževad zadovoljan prijemom i odnosom zagrebačke publike koja ga je bodrila“, zaključio je Zovko.

Na ovom uglednom takmičenju, između ostalih, učestvovali su renomirana svjetska imena Jarell Miller, Pavel Žuraljev, Ismael Londt, Badr Hari i Zabit Samedov.