SAD
0

Sportski dan za predsjednika Obamu

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Baracka Obamu utorak je bio dan ispunjen sportskim obavezama. Prvo je primio Serenu Williams u Bijeloj kući, da bi potom otvorio All Star utakmicu MLB lige u St. Louisu.
  • Obožavam predsjednika Obamu, njegova je sama pojava nevjerojatna, a djeluje tako normalno - rekla je američka teniserka, osvajačica 11 Grand Slam turnira, koju je Obama primio povodom osvajanja naslova u Wimbledonu.

Serena je potom nastavila iznositi detalje o susretu s Obamom, te se pohvalila da su se predsjedniku svidjele njene cipele s 10 centimetara viskom petom.

  • Primijetio je moje cipele. Mislim da je to bio vrhunac cijelog dana, to što su mu se svidjele moje cipele. Pitao me: “Smiješ li nositi visoke pete?” Meni je to bilo smiješno jer sam pomislila kako možda ima pravo jer je to rizik za moj posao. Ali ja svejedno insistiram na tome da ih nosim - dodala je mlađa sestra Williams, koja je također imala prilike upoznati i Obaminu ženu Michelle, kao i ostatak porodice.

  • Nisam znala da Michelle ima tako divnu osobnost. Stalno me nasmijavala. Znala sam da je sjajna osoba, ali mislim da sam tek sad počela zapravo shvatati koliko je ova porodica važna za Sjedinjene Američke Države. I njihova djeca su bila tako slatka, a i pas je bio dobar – sipala je komplimente američka teniserka.

Obama je istu večer u St. Louisu simboličnim bacanjem otvorio MLB All Star bejzbol utakmicu u St. Louisu između Američke lige i Nacionalne lige. Američki je predsjednik bio odjeven u crnu jaknu s grbom svoje najdraže ekipe Chicago White Soxa, a na kraju je mogao biti zadovoljan i ishodom utakmice pošto je Američka liga kojoj pripadaju “njegovi” White Soxi slavila 4-3 i tako produžila niz uzastopnih pobjeda nad Nacionalnom ligom na All Star utakmicama na brojku 13.

  • Već dugo se nisam ovako zabavljao - komentarisao je zadovoljno Obama.