sport
70

Sportske igre mladih: Završena regionalna takmičenja

FENA
Sportske igre mladih 6. augusta završile su svoju ljetnu turneju tokom koje je 29.732 mališana u 19 bosanskohercegovačkih gradova učestvovalo u ovoj sportskoj manifestaciji.

Bijeljina, Zvornik i Zavidovići bili su posljednji gradovi domaćini u kojima su održana regionalna takmičenja u okviru Igara. Mališani su imali priliku takmičiti se u malom nogometu, odbojci, uličnoj košarci i igri 'između dvije vatre'.

Na Gradskom trgu u Bijeljini igrala se košarka, a plasman u finale izborile su djevojčice iz ekipe "Neke tamo" i dječaci iz ekipe "Beloj".

U Zvorniku je vladalo veliko interesovanje za odbojku, pa se u ženskoj konkurenciji takmičila i ekipa "Mali Zvornik 1" iz Srbije. Upravo one su i i bile najbolje u ovom sportu.

Mali nogomet, u kojem se takmičilo više od 60 ekipa, bio je najpopularniji sport u Zavidovićima. U kategoriji 1997. godište i mlađe u ženskoj konkurenciji pobijedila je ekipa "Bubamare", a jedna od djevojčica, Ajna Mačak, rekla je da se nadaju što boljem rezultatu u Sarajevu, saopćio je organizator.

Najbolji dječaci i djevojčice iz cijele Bosne i Hercegovine, pobjednici u deset sportskih disciplina, doputovat će u Sarajevo kako bi se takmičili na velikom finalu.

"Regionalna takmičenja su završena, ali sada predstoji veliki festival mladosti koji nam svakog ljeta pruži mnogo zabave, smijeha i radosti. Finalno takmičenje bit će održano od 20. do 24. augusta, a očekujemo da u tom periodu ugostimo 2.000 mališana iz svih dijelova Bosne i Hercegovine", izjavio je Haris Deliahmetović, predsjednik Igara.