sport
4

Sportske igre mladih u Goraždu okupile 800 učesnika

Piše: E. A.
(Foto: Klix.ba)
Nakon Konjica, Goražde je drugi grad u kojem je održana jedinstvena manifestacija, “Sportske igre mladih“. Manifestacija se održava peti put zaredom a u deset sportskih disciplina takmičilo se oko 800 učesnika.

Takmičenja su održana u dvorani "Mirsad Hurić“ te na sportskim terenima u naselju "Prvi maj“.

"Mladi Goraždani su najviše zanimanja pokazali za rukomet i mali nogomet. Već imamo finaliste koji će učestvovati na završnom takmičenju u Sarajevu, a to su ekipe u rukometu, malom nogometu, stonom tenisu, odbojci, odbojci na pijesku i košarci“, izjavila je Naida Pekmezović, PR Sportskih igara mladih.

Igre mladih već petu godinu na terenima širom regiona promovišu fair-play, toleranciju, razumijevanje među mladima i ostale pozitivne vrijednosti sporta. U saradnji sa Košarkaškim savezom BiH, realizuje se i projekat “Fer igra za fer djetinjstvo”.

Sam projekat finansijski podržava USAID dok je generalni partner projekta BH Telecom a pokrovitelji manifestacije u Goraždu bili su i Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta BPK te općina Goražde. Sljedeći grad domaćin igara bit će Široki Brijeg.