sport
0

FOTO / Sportske igre mladih održane u Livnu, Širokom Brijegu i Travniku

Sarajevo-x.com
Najljepša sportska priča ovog ljeta nastavila je svoj put širom naše države.
Prošle sedmice, od 1. do 5. augusta 2011. godine, Sportske igre mladih održane su u tri bosanskohercegovačka grada. Više od 2.400 mališana takmičilo se u 10 sportova u Livnu, Širokom Brijegu i Travniku.
Pored dječaka i djevojčica iz ovih gradova, pridružile su im se i ekipe iz susjednih gradova. U Travniku su nastupili takmičari iz Viteza, Novog Travnika i Bugojna, a u Širokom Brijegu iz Ljubuškog.
Haris Deliahmetović, predsjednik Organizacionog odbora Sportskih igara mladih, i ovaj put ističe kako je najvažnije da su se odigrale fer i korektne utakmice i mečevi.
"Sportske igre mladih, kao svoj prvenstveni cilj ističu druženje naših najmlađih. Iskreno se nadamo da ćemo organizacijom Igara širom BiH doprinijeti kako razvoju tolerancije među djecom, tako i sklapanjem novih prijateljstva, što je s obzirom na okruženje u kojem živimo i najvažnija stvar za svu djecu širom BiH", ističe Deliahmetović.
Ni ovaj put podrška lokalnih predstavnika vlasti nije izostala. Igrama u Livnu pridružila se i Gordana Cikojević ministrica za znanost, prosvjetu, kulturu i sport Zapadno-bosanskog kantona dok je u Širokom Brijegu utakmice pratio Miro Kraljević načelnik Općine Široki Brijeg.
Sportske igre mladih dolaze i do kraja regionalnih takmičenja u 10 gradova širom BiH. Finaliste i putnike na finale u Sarajevo još nisu dobili mališani iz Mostara, Zenice i Orašja, gradova u kojima će se Igre održati od 5. augusta 2011. godine.

Pripreme za veliko finale, od 12. do 18. augusta, uveliko se privode kraju i Organizacioni odbor Sportskih igara mladih obećava nezaboravan provod svim mališanima u glavnom gradu BiH.