sport
104

Sportisti Srbije spektakularno dočekani po povratku iz Rija

Klix.ba
Veliki broj ljudi okupio se na aerodromu "Nikola Tesla" kako bi dočekao srbijanske sportiste koji su se vratili sa Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

Na aerodromu je priređen spektakularan doček prilikom slijetanja aviona kada su korišteni vodeni topovi koji se koriste samo u specijalnim prilikama.

"Nismo ni mogli da zamislimo da će dobrodošlica da izgleda ovako. Jako sam ponosan na mušku i žensku košarkašku reprezentaciju. I poslije mečeva u grupi sam rekao da sam ponosan na saigrače. Pobjeda nije bilo na početku, ali su došle kada su najpotrebnije. Malo je tužno što Bjelica nije bio u Riju. Mi smo mu poklonili medalju i nadam se da će ubuduće biti uz nas", rekao je kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić koji je sa saigračima osvojio srebro, piše Blic.rs.

Srbija je na Igrama u Riju osvojila medalje u osam disciplina, a od 103 sportista, njih 54 se vratilo sa odličjima. Sportisti Srbije osvojili su rekordnih osam medalja na Olimpijskim igrama u Riju, što je najbolji rezultat od osamostaljenja države. Srbija je bogatija za dvije zlatne, četiri srebrene i dvije bronzane medalje.

Zlatnu medalju osvojila je vaterpolo reprezentacija i hrvač Davor Štefanek u kategoriji do 66 kilograma. Srebro su donijeli košarkaši, Tijana Bogdanović u taekwandou, odbojkašice te kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić. Bronzu je osvojila Ivana Španović u skoku udalj, kao i košarkašice Srbije.

Na aerodromu je veliki broj navijača, članovi familija, a poslije zvanične konferencije za medije, od 19 sati uslijedit će i prijem kod predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, dok je u 20 sati doček ispred Skupštine Srbije.