sport
0

Specijalna olimpijada na Tušnju: Svi su pobjednici

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Klub specijalnih sportova Tuzla po 15 put organizovao je Specijalnu olimpijadu na stadionu Tušanj u Tuzli. Na borilištima danas je nastupilo 245 takmičara iz 28 ekipa, odnosno iz 15 gradova BiH.

"Svi učesnici su jedno i pobjednici Specijalne olimpijade. Radujem se što vas vidim u tolikom broju“, poručio je Zlatan Saračević, sportista 20. stoljeća Tuzle.

Olimpijsku zakletvu kroz cilj su pronijeli učesnici Olimpijade, a nakon bakljade i vatrometa sportisti su zajedno zapjevali pjesmu "Haj'mo Bosno, haj'mo Hercegovino".

Najbolji takmičari u trećoj diviziji su bili Majke hendikepirane djece TK-a Tuzla, klub specijalnih sportova "Tuzla" i Udruženje Sunce iz Dervente koji su se takmičili na 50 metara trčanje, skok udalj iz mjesta i bacanje teniske loptice.

Najbolji takmičari druge divizije su se takmičili u disciplinama 100 metara, 200 metara, 400 metara, skok u dalj i bacanje kugle a najbolje tri ekipe su: Klub specijalnih sportova "Pazarić", Udruženje Oaza i Klub specijalnih sportova Tuzla.

Takmičari prve divizije su se takmičili u istim disciplinama kao i druga divizija, a najbolje ekipe prve divizije su: Klub specijalnih sportova Tuzla, specijalna škola Đorđe Natošević, Udruženje Majke hendikepirane djece TK-a.