sport
41

Smotra najboljih mladih kickboxera u Kaknju

Klix.ba
U nedjelju, 22. decembra, u Kaknju će se održati borilačka manifestacija pod nazivom "Noć šampiona Kakanj 2013" u Sportskoj dvorani Kakanj sa početkom u 20 sati.
Ovaj izuzetno zanimljiv sportski događaj će organizovati nedavno osnovani klub borilačkih sportova "Šampion" iz Sarajeva, sa Harisom Radmilovićem na čelu organizacionog odbora i kao glavnog trenera u klubu.

Kako je kazao trener "Šampion" Haris Radmilović, pripreme za spektakl su u završnoj fazi.

"Ovom prilikom bi se zahvalio načelniku Općine Kakanj na podršci koju pruža,kao i našim partnerima", reakao je Radmilović

Na ovoj borilačkoj smotri očekuje se 10 veoma atraktivnih mečeva u K1, kick boxu i boxu, a nastupit će samo borci iz Bosne i Hercegovine. Glavni okršaj te večeri će imati Nerdin Fejzović iz Kaknja i Amel Avdić iz Gračanice.

"Ideja nam je bila da okupimo sve mlade borilačke talente iz BiH i dati im priliku da pokažu šta znaju pred publikom u dvorani i gledaocima ispred TV. Svi borci koji će nastupiti te večeri slove kao najperspektivniji K 1 borci, kick boxeri i boxeri u našoj zemlji, koji će jednog dana na borilačkoj sceni zamijeniti naše proslavljene legende", rekao nam je Radmilović, organizator "Noći šampiona" i dodao da će se u Kaknju pojaviti i specijalni gost, proslavljeni bosanskohercegovački borac.

Karte po cijeni od pet maraka se mogu kupiti u Sportskoj dvorani Kakanj i Caffe Baru Enjoy u Kaknju.