sport
0

Smijeh, zabava i dobro raspoloženje obilježili četvrte Sportske igre mladih u Krajini

Klix.ba
Najljepša sportska priča nastavila je svoj put kroz Bosnu i Hercegovinu, unoseći radost, sport i osmijehe u sportske dvorane i na terene. Nakon uspješno održanih takmičenja u Konjicu, Goraždu, Livnu, Širokom Brijegu, Mostaru i Sarajevu, BH Telecom Sportske igre mladih krenule su put Krajine – u Bihać, Veliku Kladušu i Cazin.

Mnogo smijeha i dobra zabava i ovaj put su bili imperativ za mlade Krajišnike, a u rukometu, odbojci, košarci, malom nogometu, tenisu, stonom tenisu, badmintonu, šahu i tenisu takmičilo se 2.200 djevojčica i dječaka iz Bihaća, Kozarske Dubice, Ključa, Cazina, Bužima, Bosanske Krupe i Velike Kladuše. Oduševljenje među mališanima nije se moglo sakriti, pogotovo u Velikoj Kladuši i Cazinu koji su po prvi put ove godine ugostili Igre.

Said Rekić, kapiten ekipe NK "Talent" koja je u Cazinu pobijedila u malom nogometu za kategoriju 2002. godište i mlađi, rekao je kako želi da Igre svake godine dođu u njegov grad.

"Bilo nam je super i lijepo smo se družili. Mi jedva čekamo Finale, da upoznamo i drugu djecu iz BiH", kazao je on.

Puno kilometara ostalo je još pred ekipom Igara, a mnogi mališani željno očekuju takmičenja u svojim gradovima. U srijedu 16.07. Srebrenik će ugostiti Igre, te podržati projekat "Fer igra za fer djetinjstvo", koji u saradnji s Košarkaškim savezom BiH, uz finansijsku podršku USAID-a, Igre ove godine promovišu u 25 bh. gradova.

Generalni partner Igara i ove godine je BH Telecom. Svi pobjednici regionalnih takmičenja od 19. do 23. avgusta boraviti će u Sarajevu na velikom Finalu, gdje će imati prilike takmičiti se, zabaviti se i družiti se.