sport
0

Slišković želi samo pobjedu

FENA
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Blaž Slišković izjavio je danas na pres-konferenciji u Zenici da bi remi u sutrašnjoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Grčke vjerovatno predstavljao definitivan oprošaj reprezentacije BiH od plasmana na EP.

"Iako smo se suočili s velikim problemima, vjerujem da odgovornom i strpljivom igrom možemo iznenaditi favoriziranu Grčku i zabilježiti pobjedu koja nas ostavlja u igri za plasman na Euro 2008. Remi nas sigurno neće zadovoljiti", izjavio je Slišković.

Za razliku od Saša Papca koji se oporavio i spreman je za okršaj s aktuelnim evropskim prvakom i dalje je neizvjestan nastup povrijedenih Zvjezdana Misimovića, Kenana Hasagića i Ivice Grlića.

"Sastav ću odrediti neposredno pred utakmicu. Njegov izgled zavisi od zdravstvenog biltena. Ekipi se priključio Senijad Ibričić koji bi mogao biti zamjena za Misimovića, dok sam odustao od naknadnog poziva Emiru Obući, s obzirom na to da na raspolaganju imamo Alena Škoru koji bi mogao zaigrati u vrhu napada", izjavio je Slišković.

Reprezentacija BiH večeras će od 20.15 sati, u terminu odigravanja sutrašnje utakmice održati trening na Bilinom polju, dok će Grci vježbati od 18.00 sati.