sport
0

Slišković: Zadovoljni smo i remijem

NINA
Reprezentacija BiH u Međugorje je doputovala jučer, a danas su po prvi put uoči subotnjeg susreta sa SCG-om izašli pred medije.

Predstavnicima sedme sile obratili su se selektor Blaž Slišković te reprezentativci Branimir Bajić i Sergej Barbarez. Slišković je svoj dio posla odradio maksimalno smireno, staloženo, a istaknuo je kako će psihološki faktor biti od ključnog značaja za ishod susreta.

“Volja i htijenje prisutni su kod svih. Iščekivanje je za igrače najteže, i određeni psihički pritisci utječu na pojedince, pa ćemo u par sljedećih dana pokušati smanjiti tenzije. Samo staloženi možemo do dobrog rezultata”, bile su uvodne riječi selektora.

Na upit bi li bio zadovoljan neriješenih ishodom, Baka je odgovorio: “Neriješen rezultat u svakom slučaju ne umanjuje izglede za krajnji cilj. Ako ova ekipa odigra kvalitetno kao protiv Španije, treba se nadati pobjedi, a ne bi bio nezadovoljan ako bismo odigrali neodlučeno ali kvalitetno, jer bi i u tom slučaju ostale otvorene opcije za plasman na Svjetsko prvenstvo. Pobjeda bi taj posao sigurno dodatno olakšala.”

Subotnji ogled s reprezentacijom SCG-a danas je dosta uspoređivan s onim protiv Danske na Koševu, uglavnom zbog psihološkog aspekta. Selektor je naglasio da je iskustvo utakmice s Dancima od velikog značaja za ishod utakmice s našim istočnim susjedima.

“Svi smo svjesni značaja susreta, ali vjerujem da smo iz utakmice s Danskom, kada smo na psihološkom planu zatajili, izvukli pouke. Nadam se da takvu pogrešku nećemo ponoviti u ovom susretu. Bez obzira što je tek početak kvalifikacija, bilo bi od velike važnosti da susret riješimo u svoju korist, nakon čega bi nade za plasman u samu završnicu Svjetskog prvenstva narasle. Međutim, o tome je još rano govoriti jer dosta je utakmica pred nama. Značaj utakmice je ogroman, ali ne zato što igramo protiv SCG-a. Da dolazi San Marino bilo bi važno osvojiti bodove. Iz dvije utakmice osvojiti četiri boda za nas bi predstavljalo veliki uspjeh”, poručio je Slišković.

Atmosfera pred susret nije posebno napeta, no izgleda da javnost očekuje iskre, što su potvrdili i upiti novinara. Tako je jedan od predstavnika sedme sile upitao Barbareza “boji li se za svoje ponašanje”, odnosno hoće li se moći svladati protiv SCG-a, na što je reprezentativac odgovorio gotovo uvrijeđeno:

“Nećemo gubiti glavu i pokušati neke nerezonske poteze. Ovo je jedna normalna kvalifikacijska utakmica. Utakmica sa Špancima donijela je nevjerojatnu napetost, pa opet smo je svi dobro odigrali i pokazali da koristimo glavu i zadržavamo emocije za sebe. I protiv Francuske i Španije smo gubili, ali smo uspjeli vratiti. Pokazali smo da smo psihički stabilni, što vidim kao našu prednost pred subotnju utakmicu”.

Partizanov igrač Branimir Bajić također je upitan za svoje emocionalno stanje. “Njima utakmica mnogo toga rješava i oni će napadati i neće se povlačiti. Mi trebamo gledati samo sebe, nije bitno ko dolazi. Kod mene ne postoji nervoza, svi smo profesionalci”, poručuje Bajić, koji će sa suigračima sutra odigrati i prijateljsku utakmicu.