sport
0

Slišković u srijedu objavljuje popis igrača za prijateljsku utakmicu protiv Finske

NINA
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u srijedu će objaviti dio popisa za prijateljsku utakmicu protiv Finske koja će se igrati 28. aprila na Bilinom polju u Zenici.

Slišković će objaviti samo popis igrača koji igraju u inozemstvu, dok će igrače koji igraju u Premier ligi pozvati tek poslije 24. kola Premier lige, koje je na rasporedu predstojećeg vikenda.

Slišković je izjavio da ne bi trebalo biti iznenađenja, ali je nagovijestio da bi po prvi put državni dres mogao obući prvi strijelac Premier lige i napadač Sarajeva Alen Škoro, a hoće li on dobiti pozivnicu, Slišković će odlučiti nakon što uživo pogleda susret između Sarajeva i Slobode na Koševu.

Pod velikim znakom pitanja su nastupi Zlatana Bajramovića koji ima problema s trbušnim zidom, kao i Dragana Blatnjaka koji je propustio posljednji susret u dresu Hajduka.

Slišković je izjavio da neće pozvati Milenka Miloševića, kao ni vratara Seada Ramovića koji ne brani za njemački Wolfsburg.

S obzirom da su se Tolja i Barbarez oporavili od povrede, pozive od “stranaca” će najvjerojatnije dobiti: Almir Tolja, Emir Spahić, Saša Papac, Muhamed Konjić, Hasan Salihamidžić, Vladan Grujić, Sergej Barbarez, Mirko Hrgović, Vedin Musić, Mirsad Bešlija, Zvjezdan Misimović, Ivica Grlić, Elvir Bolić, Elvir Baljić, te eventualno Dragan Blatnjak i Zlatan Bajramović.

Susret između Bosne i Hercegovine i Finske bit će zapamćen kao susret u kojem se od reprezentativnog dresa oprostio Mirsad Hibić, dugogodišnji kapetan i jedan od najboljih igrača Bosne i Hercegovine u historiji.

Nakon prijateljskog susreta protiv Finske, reprezentacija Bosne i Hercegovine će do početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2006. odigrati još jedan prijateljski susret.

Protivnik je još nepoznat, ali je izvjesno da će se susret igrati 18. augusta. Direktor reprezentacije Ahmet Pašalić je izjavio da će se protivnik našoj reprezentaciji znati tek na Europskog prvenstva u Portugalu.

Selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Ibro Zukanović također će u srijedu objaviti popis igrača za prijateljski susret protiv Finske koji se igra 27. aprila na Grbavici.