sport
0

Slišković objavio spisak za susrete s Moldavijom i Grčkom

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Blaž Slišković objavio je spisak igrača za kvalifikacione susrete za Evropsko prvenstvo 2008., protiv selekcija Moladvije (7. oktobra u Kišinjevu) i Grčke (11. oktobra u Zenici).

Na Sliškovićevom spisku nalazi se 16 "stranaca", dok će preostala četiri mjesta biti popunjena četvoricom igrača iz domaćeg prvenstva, a njihova imena bit će poznata nakon igranja narednog kola Premijer lige.

Spisak igrača za susrete s Moldavijom i Grčkom:

Kenan Hasagić (Gaziantepspor),
Almir Tolja (Saba Battery Tehran) Džemal Berberović (Litex Loveč) Saša Papac (Rangers Glasgow) Branimir Bajić (Partizan Beograd) Emir Spahić (Lokomotiv Moskva) Ninoslav Milenković (Germinal Beerschot Antvverpen) Zlatan Bajramović (Schalke 04 Gelsenkirchen)

Ivica Grlić (Duisburg) Vladan Grujić (Litex Loveč) Dario Damjanović (Hajduk Split) Sergej Barbarez (Bayer 04 Leverkusen) Mirko Hrgović (Hajduk Split) Zvjezdan Misimović (Bochum 1848) Mladen Bartolović (Hajduk Split) Alen Škoro (Grazer Graz)

U odnosu na prva dva kvalifikaciona susreta s Maltom (5:2) i Mađarskom (1:3) Slišković je sa spiska izostavio Vedina Musića i Mirsada Bešliju, koji zbog slabe forme ne igraju u svojim klubovima, te Elvira Bolića, koji je, po selektorovim riječeima, blizu završeka karijere. Umjesto njih Slišković je pozvao Branimira Bajića, Darija Damjanovića i Alena Škoru.

Slišković smatra da, uprkos neočekivanog poraza od Mađarske, naše šanse u daljem toku kvalifikacija još nisu izgubljene, pod uvjetom da predstojeće utakmice odigramo kvalitetno, te da se iz Moldavije vratimo s "punim plijenom".

"Znam da će to biti veoma teško. Moldavija će nakon dva poraza od Grčke i Norveške pokušati osvojiti prve bodove protiv nas. Ako se iz Kišinjeva vratimo s tri boda vjerujem da na krilima te pobjede možemo i protiv evropskog prvaka - Grčke pružiti više no što ova reprezentacija objektivno to može. Vjerujem da naši igrači nisu uzdrmani porazom da su već zaboravili susret s Mađarima", kazao je Slišković, i dodao da će šansu pružiti samo igračima koji su spremni da od prve do zadnje minute daju maksimim.

Reprezentacija će se okupiti 2. oktobra u Međugorju, gdje će se pripremati do puta u Moldaviju ( 5. oktobra), a po povratku nastavit će pripreme u Zenici do susreta s Grcima (11. oktobra, 20.15 sati).