sport
0

Slišković objavio spisak reprezentativaca

FENA
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Blaž Slišković objavio je danas u Sarajevu spisak igrača koje je pozvao za prijateljski meč protiv Japana, koji će odigrati 28. februara u Dortmundu.

Slišković je pozvao 20 igrača, od kojih je većina igrala u prethodnim kvalifikacijama. Od iskusnih reprezentativaca na popisu nema povrijeđenog Grlića, te Salihamidžića, koji prema Sliškovićevim riječima, nije dovoljno spreman.

"Smatram da Salihamidžić ni fizički ni psihološki nije dovoljno spreman za nastup u reprezentaciji. Nema razloga da ga forsiram u prijateljskoj utakmici, posebno što je on provjeren igrač. Bitnije mi je da provjerim mogućnost mlađih igrača, koji prvi put oblače dres reprezentacije", rekao je Slišković.

Prvi put u dresu A reprezentacije imat će priliku da zaigra nogometaš Mesine Zlatan Muslimović. Međutim, zasad je neizvjesno da li će ovaj napadač igrati protiv Japana, što će biti poznato nakon ljekarskog pregleda. Ukoliko Muslimović zbog povrede bude spriječen da putuje u Dortmund Slišković će pozvati nogometaša Željezničara Admira Raščića. Pored Muslimovića debi u A reprezentaciji imat će Edin Pehlić i Admir Vladavić.

Spisak reprezentativaca: golmani: Kenan Hasagić (Gaziantepsor), Almir Tolja (Batery Sabat Tehran), odbrana: Emir Spahić (Lokomotiv Moskva), Džemal Berberović (Litex Lovech), Ninoslav Milenković (Germinal), Vedin Musić (Torino), Saša Papac (Austria), Velimir Vidić (Zrinjski), vezni red: Vladan Grujić (Litex Lovech), Zlatan Bajramović (Shalke 04), Sergej Jakirović (CSKA Sofia), Mirko Hrgović (Hajduk), Admir Vladavić (Željezničar), Mirsad Bešlija (Hearts), Sergej Barbarez (Hamburger SV), napad: Zvjezdan Misimović (Bochum), Mladen Bartolović (Zagreb), Zlatan Muslimović (Mesina), Edin Pehlić(Kaunas), Seniad Ibričić (Zagreb).

Reprezentacija će u Dortmund otputovati 26. februara, a susret protiv Japana na rasporedu je 28. februara u 13.20 sati.