sport
0

Slišković: Naša pobjeda je sasvim zaslužena

PBS/Sarajevo-X
Selektor nogometne reprezentacije BiH, Blaž Slišković na konferenciji za štampu održanoj nakon kvalifikacione utakmice BiH - Beglija (1:0), rekao je da je pobjede došla kao plod odgovorne, strpljive i kolektivne igre.

"Naša je pobjeda sasvim zaslužena. Kada smo krenuli u ovu, nazvao bih je, avanturu od 4 kvalifikacione utakmice, bili smo svjesni da moramo sve dobiti da izborimo baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Jednu četvrtinu smo uspješno uradili i preostaju nam još tri teške utakmice, od kojih prva već u srijedu u Litvaniji, gdje ćemo ići na pobjedu. Bit će teško ali uz našu dobru igru i dozu sportske sreće možemo se vratiti sa još tri boda", rekao je Slišković.

U Litvaniji će BiH biti slabija za Emira Spahića koji je zaradio drugi žuti karton ali se u tim vraćaju Mirsad Bešlija, Branimir Bajić i Ivica Grlić.

"Nećemo se lako predati. Idemo u Litvaniju da pobijedimo i ostanemo u igri za odlazak na SP", rekao je Slišković.

Kapiten reprezentacije BiH i strijelac pobjedonosnog gola protiv Belgijanaca, Sergej Barbarez nakon utakmice je izjavio: "Želio bih se zahvaliti našim domaćinima u Zenici koji su nam sve ove dane nastojali ugoditi i činili stvari koje želimo. Imali smo idealne uslove za pripremu utakmice, a zenička publika na Bilinom polju je pokazala da je najbolja na svijetu. Odigrali smo vrlo dobro, ispunili smo zadatke koje je postavio selektor Slišković i zasluženo pobijedili", rekao je Sergej Barbarez.

Nogometni reprezentativci BiH večeras su na Bilinom polju imali lakši trening, a za sutra ujutro planiran je odlazak za Tuzlu odakle će naši najbolji nogometaši otputovati za Litvaniju.