sport
0

Slišković: Nadam se da ćemo pobijediti Belgijance

NINA
Nogometna reprezentacija BiH u Međugorju je obavila prvi trening, nakon čega su selektor Blaž Slišković te reprezentativci Mirsad Bešlija i Sergej Barabarez održali konferenciju za novinare.

Najnovije vijesti vezane su uz zdravstveni bilten – Mario Jurić (Šinjik) i Bulend Bišćevćić (Hajduk) danas su zbog ozljeda otišli na liječnički pregled u Mostar, a ako njih dvojica ne budu spremni za Belgijance, selektor će vjerojatno naknadno pozvati nove igrače.

Neočekivane ozljede ipak nisu previše poremetile atmosferu u reprezentaciji koja će također biti bez pomoći Salihamidžića i Musića. Čak štoviše, čini se da iz našeg tabora više primjećuju probleme Belgijanaca. “Mislim da smo u dobroj situaciji iskoristiti sve probleme koje trenutačno ima belgijska reprezentacija”, kazao je Slišković pri čemu je ciljao na pretposljednje mjesto Belgijanaca u grupi kao i poraz od 4:0 u prijateljskom susretu s Egiptom.

“Rekao bih čak da to moramo učiniti. Ambijent u reprezentaciji je dobar, motiva zasigurno ne nedostaje i nadam se da ćemo uspjeti pobijediti Belgijance, a onda naravno i Litvance te se tako uključiti u borbu za plasman na Svjetsko prvenstvo. Najvažnije od svega je da reprezentativci shvate važnost ove utakmice, da im ona ne bude kao izlet”, upozorio je Slišković.

Mirsad Bešlija, član belgijskog Genka, vjeruje da će Belgijanci biti nezgodni domaćini, prije svega jer im je pobjeda prijeko potrebna. “Vjerujem da nas tamo očekuje paklena atmosfera. Belgijanci će zasigurno biti jako motivirani da pobijede jer im je to posljednja prilika za ostanak u borbi za odlazak na Svjetsko prvenstvo. S tom pobjedom i onom koju očekuju protiv San Marina ipak bi se vratili u igru. S druge strane, smatram da imamo kvalitetu da iz tog susreta izađemo neporaženi”, poručio je Bešlija.

Sergej Barbarez još je jednom istaknuo ono što se odavno zna – do kraja kvalifikacija većih kikseva ne smije biti ako bh. reprezentacija želi vidjeti Njemačku. “Znamo da je navijačima onaj susret sa SCG-om možda bio zanimljiviji, ali nama je svaka utakmica bitna i uvijek je ona iduća važnija od ostalih”, kazao je Barbarez. "Ova ima poseban značaj jer je SCG pobijedio u Belgiji, pa ako želimo držati korak s njima i Špancima i nama treba dobar rezultat protiv Belgije", dodao je Sergej Barbarez.