sport
0

Slišković: Moramo pobijediti Belgiju i Litvaniju

NINA
Uoči kvalifikacijskih utakmica za SP 2006. protiv Belgije i Litvanije, selektor bh. reprezentacije Blaž Slišković ima jasan cilj - osvojiti maksimalnih šest bodova.

“Najvažnije je da ostvarimo uspjeh u Belgiji, a mislim da to u ovom trenutku možemo”, kazao je selektor istaknuvši da će Belgijanci ići na sve ili ništa jer eventualnim porazom ili remijem gube i minimalne šanse za plasman na SP.

“Belgijanci će zasigurno igrati napadački i ići na pobjedu jer im je to posljednja šansa da ostanu u utrci za jedno od dva mjesta koja vode u Njemačku. Za Belgiju imam nekoliko varijanti igre koje ću isprobati u prijateljskoj utakmici u Međugorju. Nećemo srljati, morat ćemo igrati pametno, kao što je SCG učinio i pobijedio u Bruxellesu, dok ćemo za utakmicu s Litvanijom izvršiti neke taktičke promjene jer imamo dosta igrača koji igraju u napadu i veznom redu”, kaže Slišković.

Okupljanje reprezentativaca je u ponedjeljak, 21. marta u Međugorju. Svi igrači moraju se pojaviti do 17 sati.

U srijedu je na rasporedu prijateljska utakmica, a protivnik još nije određen. Reprezentacija putuje u Bruxelles u četvrtak, a po povratku iz Belgije igrači će do utakmice s Litvanijom trenirati u Sarajevu.