sport
176

Škola trčanja Klix: Sport, druženje, uživanje i zdrav život

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Uvodna radionica Škole trčanja Klix održana je danas u Sarajevu. Polaznici su imali mogućnost da se upoznaju sa konceptom škole trčanja te dobiju odgovore na svoja pitanja, prije održavanja prvog treninga.

Na današnjoj radionici okupilo se blizu 35 polaznika Škole trčanja Klix, a svoja iskustva sa njima su podijelili i polaznici prethodne generacije koji su istakli da im je zahvaljujući trčanju život krenuo u mnogo pozitivnijem smjeru, s obzirom da ne samo da se bave sportom već i mnogo zdravije žive.

Također i nekoliko stranaca prijavilo se u Školu trčanja Klix.

"Polaznicima smo detaljnije objasnili koncept škole trčanja, govorili smo o treninzima, ali i o promjeni stila života, zdravom življenju i o tome gdje ih sve to vodi", kazao je za Klix.ba Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon.

Polaznici su imali priliku da postave pitanja koja su se najviše odnosila na to u kojoj opremi je najbolje trčati, interesovali su se u vezi sa treninzima i razlikama napredne od nešto sporije grupe Škole trčanja Klix.

"Bilo je mnogo pozitivne energije. Očekujemo još najmanje desetak polaznika da nam se pridruži na prvom treningu koji će biti održan 22. marta na Vilsonovom šetalištu", istakao je Mujanović, dodavši da polaznike očekuje dobra zabava, druženje i uživanje u sportskim aktivnostima.

Svi koji su zainteresovani i dalje se mogu prijaviti u Školu tračanja Klix, a više informacija mogu dobiti preko Facebook stranice i zvanične stranice Udruženja Marathon.