sport
338

Škola trčanja "Klix“ briljirala na Ljubljanskom maratonu

Klix.ba
Na najvećoj maratonskoj i poluamaratonskoj utrci u regionu Bosna i Hercegovina je i ovaj put bila odlično predstavljena sa preko 60 trkača i trkačica koji su trčali 10 kilometara, polumaraton ili maraton.

Daleko najbrojnija grupa je i ovaj puta bila pod okriljem udruženja "Marathon“ Sarajevo, odnosno dolazi iz škole trčanja "Klix", koja je sa preko 25 trkača i trkačica zabilježila još jedan uspjeh.

Na startu je bilo preko 13.000 trkača i tokom cijele trase trke podrška navijača je bila ogromna što je pomoglo trkačima iz škole trčanja "Klix“ da prođu bez problema zahtjevnu trasu polumaratona.

Najbrži predstavnik škole trčanja je bio Adnan Ovčina sa vremenom od 1 sat i 35 minuta dok je među djevojkama najbrža bila Maja Mujanović sa 1 sat i 59 minuta. Oboje su ovom prilikom postavili i lične rekorde odnosno pobljšali su vrijeme koje su istrčali na sarajevskom polumaratonu. Lične rekorde su postavili i gotovo svi drugi članovi grupe.

Iako je kalendarska godina pri kraju, a nakon vrlo bogate trkačke sezone, ostaje još par aktivnosti širom svijeta, na kojima će vrijedni polaznici škole trčanja "Klix“ da učestvuju (Trke od 10 km i 15 km u Bejrutu i u Istanbulu, potom Zagrebački noćni cener i sredinom Novembra izlet na Trebević kojim će se zaključiti ova bogata sezona).

Uspjeh polaznika škole trčanja "Klix“ je utoliko veći kada se uzme u obzir činjenica da se do prije nekoliko mjeseci niko od njih nije bavio trčanjem.

"Teško je naći riječi kojima bih opisao sreću i zadovoljstvo odnosno koliko je cijeli trenerski tim ponosan na ovako kvalitetne polaznike i prije svega na kvalitetne osobe koje su nam uljepšale ovu godinu. Toliko su naporno trenirali i napredovali i toliko smo divnih trenutaka skupa prošli da jednostavno želimo da se ova godina nikada ne završi. Od Splita, Dubrovnika, Beograda, Banja Luke i drugih gradova, već je i prva polovica naredne godine poprilično isplanirana sa dobrim trkama u regionu koje ćemo posjetiti“, rekao je Erol Mujanović direktor udruženja "Marathon“ Sarajevo koje je lider u promociji trčanja i zdravog načina života u Bosni i Hercegovini.