25. godišnjica Olimpijade
0

Skijaške legende ponovo u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Bojan Križaj i Ingemar Štenmark
Bojan Križaj i Ingemar Štenmark
Ove godine se navršava 25 godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara u glavnom gradu BiH. Tim povodom više od 30 skijaških legendi vratit će se u Sarajevo na manifestaciju "Ski Legends Hit Challenge" 19. i 20. decembra 2008.

Mnogima je upravo Olimpijada u Sarajevu ostala u sjećanju kao najbolja do tada, a grad kao izuzetno gostoljubiv. Zato društvo ZOI 84, u saradnji sa grupacijom "Hit“, koja u Sarajevu posjeduje Coloseum Club, organizuje dolazak skijaških legendi predvođenih Slovencem Jurom Koširom. Ovakva manifestacija se posljednje tri godine održavala u Kranjskoj Gori, u Sloveniji.

U ponedjeljak, 15. decembra u Zetri će biti održana konferenciji za novinare na kojoj će direktor društva ZOI 84 Nedžad Ajnadžić, legendarni alpski skijaš Jure Košir i predstavnik grupacije "Hit“ Tilen Majnardi predstaviti manifestaciju "Ski Legends Hit Challenge Olympic Edition" koja je, kako ističu organizatori, prilika da se Sarajevu vrati olimpijski sjaj.

Prilikom sastanka sa premijerom BiH Nedžadom Brankovićem, predsjednikom Počasnog organizacionog odbora, organizatori su istakli da su češće na manifestaciji potvrdili osvajači 86 zlatnih medalja među kojima su legendarna imena poput Alberta Tombe, Ingemara Štemarka, Marka Điraldelija, Bojana Križaja, Janice Kostelić, a događaj će, kako je istaknuto na sastanku, medijski propratiti i velike TV kuće poput CNN-a i Eurosporta.