Skijanje
0

Val d'isere: Hirscher pobjednik

Totalsport
Marcel Hirscher (Foto: Arhiv/AFP)
Marcel Hirscher (Foto: Arhiv/AFP)
Ivica Kostelić zauzeo je pomalo razočaravajuće 14. mjesto u veleslalomu u Val d'Isereu, nakon što je prvu vožnju okončao na obećavajućem devetom. Slavio je Austrijanac Marcel Hirscher.

Kostelić je u drugu vožnju krenuo s ogromnih 89 stotinki prednosti ispred Nijemca Stefana Luitza. Više od polovice prednosti izgubio je do prvog prolaza, a potom je na drugom već gotovo zaostajao punu sekundi. U konačnici je za Luitzom zaostao sekundu i 31 stotinku, te se smjestio u tom trenutku na 10. mjesto.

Nijemac je u vodstvu ostao i nakon drugoplasiranog iz prvog laufa, Francuza Alexisa Pinturaulta, koji je bio nadomak preuzimanja vodstva s 2.24 sekunde prednosti na posljednjem prolasku. No, velika ga je pogreška u zadnjem dijelu staze koštala čak 26 mjesta! Pobjednik jučerašnjeg slaloma utrku je okončao na 27. mjestu.

Austrijanac Marcel Hirscher, aktualni pobjednik Svjetskog kupa, nije ponovio pogrešku Francuza, te je u finišu staze ostao miran i slavio s 1.16 sekundi prednosti.

Recimo i da je drugoplasirani Luitz u utrku krenuo sa startnim brojem 35, te da je u drugu vožnju ušao kao tek 25. najbrži iz prve.

Treće mjesto na postolju upotpunio je vodeći u ovoj disciplini Ted Ligety, s gotovo sekundom i pol zaostatka za Hirscherom.

SK Val d'Isere, 9. utrka sezone, skijaši veleslalom, druga vožnja:

  1. Marcel Hirscher (Aut) 1:54.10

  2. Stefan Luitz (Njem) +1.16

  3. Ted Ligety (SAD) +1.42

  4. Felix Neureuther (Nejm) +1.59

  5. Massimiliano Blardone +1.69 ...

  6. Ivica Kostelić (Hrv) +2.47