Zbog vremenskih uslova
0

Utrka Ski Legends pomjera se za nedjelju

Sarajevo-x.com
Zbog trenutnih vremenskih uslova, manjka snijega i relativno visokih temperatura za ovo doba godine, manifestacija Ski Legends Hit Challenge se pomjera za nedjelju, 21. decembar, objavili su organizatori.

U uvjerenju da će vremenski uslovi biti odgovarajući za održavanje sportsko-zabavnog programa, skijaške legende su odlučile da produže boravak u jednom od najomiljenijih olimpijskih gradova. Ponovni boravak u Sarajevu iskoristit će za zajedničko druženje i uživanje u gradu.

Kako je i planirano, u petak navečer bit će održana tzv. VIP "Bijela večera“, na kojoj će se putem izvlačenja brojeva formirati skijaški timovi za prvu vožnju, a kojoj će prisustvovati skijaške legende, VIP i drugi gosti.

Nakon doručka u hotelu Radon plaza u subotu ujutro, skijaške legende će u 11 sati biti na prijemu u Predsjedništvu BiH, a potom nastavljaju šetnju gradom gdje će u 14 sati posjetiti stare zanatske radnje na Baščaršiji. U 16 u Olimpijskoj dvorani Zetra slijedi uzbudljivo zagrijavanje za utrku u nedjelju, u prijateljskoj nogometnoj utakmici timova Blažević vs. Košir. Ulaz na utakmicu je otvoren za sve zainteresovane građane Sarajeva, kao i za medije.

U nedjelju, 21. decembra od 10 do 14 sati u areni "Bjelašnica“ na lokaciji cilja olimpijskog spusta iz 1984. godine održat će se manifestacija za gledaoce sa početkom prve utrke u 11 sati.

U zabavnom dijelu programa nastupaju Soulfingers, Edo Maajka, DJ Raymundo Rodrigues iz svjetski poznate londonske elektro - dance scene Ministry of Sound, Sarajevo Drum Orkestar i slovenski raper Trkaj. Druga vožnja veleslaloma koja počinje u 12:35 i izravno će se prenositi od 12:35 do 13:45 na BHT-u u Bosni i Hercegovini i na Šport TV u Sloveniji, a TV signal biće na raspolaganju i stanicama u drugim državama.