Ski Legends Hit Challenge
0

Skijaške legende sutra u Sarajevu

FENA
Velikom međunarodnom sportsko-revijalnom manifestacijom "Ski Legends Hit Challenge - Olympic Edition", koja će biti održana 20. decembra na olimpijskoj Bjelašnici, zvanično će početi obilježavanje jubileja - 25. godišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

Na današnjoj pres-konferenciji članovi Organizacionog odbora predstavili su program obilježavanja jubileja, koji će trajati do 29. marta.

Dogradonačelnik Grada Sarajeva Josip Jurišić najavio je održavanje niza sportskih i kulturnih manifestacija, uključujući "Sarajevsku zimu".

"Pozive da uveličaju naš jubilej uputili smo predstavnicima Međunarodnog olimpijskog komiteta s predsjednikom Jacquesom Roggom na čelu te gradonačelnicima Barcelone, Atine, Lozane i Torina, koji su već potvrdili dolazak 7. i 8. februara na simbolički dan otvaranja igara", kazao je dogradonačelnik Jurišić.

Direktor JKP ZOI '84. Nedžad Ajnadžić otklonio je sve dileme vezane za održavanje revije "Ski Legends", uzrokavane nedostatkom snijega na Bjelašnici.

"Skijaška revija definitivno neće biti odgođena, iako ima elemenata na koje i mi ne možemo utjecati, ali svakako se nadamo i vjerujemo da će revija proći bez problema. Ono što nam u ovom momentu treba je prirodni snijeg ili temperatrura ispod nule, kako bismo napravili vještački snijeg", kazao je Ajnadžić.

Skijaške legende Alberto Tomba, Bill Johnson Peter MuIler, Franz Klammer, Kjetil Andre Aamodt, Lase KIjus, Bojan Križaj, Jure Franko, Anton Steiner, Janica Kostelić, Paola Magoni, Mateja Svet i drugi, sutra će iz Ljubljane u popodnevnim satima doputovati u Sarajevo. Prema programu nekadašnje skijaške zvijezde će ispred Olimpiske dvorane "Zetra" zajedno zasaditi olimpijsko drvo, a zatim u 18.00 sati održati pres-konferenciju.

Za manifestaciju u regiji vlada veliki interes. Najavljeno je da će tv signal BHT1 direktno preuzimati slovenska i hrvatska televizija, Eurosport i CNN.

U zabavno-muzičkom dijelu nastupit će Edo Maajka, Soulfingers, DJ Raymundo Rodrigues, Sarajevo Drum Orkestar i slovenski reper Trkaj.

Manifestacija "Ski Legends Hit Challenge - Olympic Edition" bit će održana u subotu na Babinom dolu na Bjelašnici u 10.00, a trajat će do 19.00 sati.