Skijanje
3

Skijanje: Lara Gut stigla do 20. pobjede

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Švicarska skijašica Lara Gut u nedjelju je ostvarila 20. pobjedu u karijeri u utrkama Svjetskog kupa, nakon što je slavila u prvom ovosezonskom superveleslalomu voženom u kanadskom Lake Louiseu.

Gut je sa startnim brojem 7 stazu svladala za 1:02.68 minute i za samo deset stotinki sekunde nadmašila Tinu Weirather iz Lihtenštajna. Treće mjesto osvojila je Talijanka Sofia Goggia, koja je u ovoj sezoni već bila na pobjedničkom postolju u tri od četiri discipline, čime je dokazala svoju svestranost.

Švicarki je ovo deveti trijumf u superveleslalomima za Svjetski kup i treća pobjeda u ovoj disciplini na stazi u Lake Louiseu, gdje je najbržom bila i 2013. te 2014. godine.

Dvostruka pobjednica u utrkama spusta održanim u petak i subotu, Slovenka Ilka Štuhec, u nedjeljnom superveleslalomu bila je peta zaostaviši za pobjednicom 74 stotinke sekunde.

U ukupnom redoslijedu Lara Gut je smanjila zaostatak za vodećom Mikaelom Shiffrin na 28 bodova. Vodeća Amerikanka je u superveleslalomu bila 34. te je ostala na 358 bodova, a Gut ih sada ima 330.

Sljedeće utrke skijašica bit će održane u subotu i nedjelju, 10. i 11. decembra, u talijanskom Sestriereu, gdje su na rasporedu dva slaloma.