Skijanje
0

SK skijaša, slalom: Neureutheru pobjeda i vodstvo u slalomu

Totalsport
Felix Neureuther (Foto: AFP)
Felix Neureuther (Foto: AFP)
Njemački skijaš Felix Neureuther pobjednik je pretposljednjeg slaloma sezone Svjetskog kupa. Neureuther je sjajnom drugom vožnjom slavio na padini Kranjske Gore.

Nijemac je do druge slalomske i treće ukupno pobjede u ovoj sezoni stigao s preko pola sekunde prednosti ispred sunarodnjaka Fritza Dopfera, koji je nakon prve vožnje bio tek peti. Neureuther je nakon prvog laufa bio drugi skijaš, odmah iza Austrijanca Marija Matta, koji je u drugom spustu niz slovensku padinu bio diskvalificiran.

Treću stepenicu pobjedničkog postolja zauzeo je Norvežanin Henrik Kristoffersen, dok je vodeći čovjek ove discipline (uoči današnje utrke), Austrijanac Marcel Hirscher, završio kao peti s gotovo sekundom zaostatka. No, peto mjesto bilo je Austrijancu dovoljno da na završnicu sezone u švicarski Lenzerheid (12-16 mart) ode s četiri boda prednosti u odnosu na Norvežanina Aksela Lunda Svindala, s kojim se bori za Veliki kristalni globus.

Kada je poredak discipline u pitanju današnji pobjednik Neureuther je novi vodeći čovjek, dok drugoplasirani Hirscher zaostaje svega pet bodova. Ni Norvežanin Kristoffersen nije bez šansi za osvajanjem malog slalomskog globusa, s obzirom da za Nijemcem zaostaje 40 bodova.

SK skijaša, slalom, Kranjska Gora:

  1. Felix Neureuther (Njem) 1:45.50
  2. Fritz Dopfer (Njem) +0.59
  3. Henrik Kristoffersen (Nor) +0.79

Poredak u slalomu:

  1. Felix Neureuther (Njem) 470
  2. Marcel Hirscher (Aut) 465
  3. Henrik Kristoffersen (Nor) 430

Ukupni poredak SK:

  1. Marcel Hirscher (Aut) 1050
  2. Aksel Lund Svindal (Nor) 1046
  3. Alexis Pintaurault (Fra) 819