Recesija prijeti skijanju
0

Rossignol želi prepoloviti ulaganja

Totalsport
Najveće bi zvijezde alpskog skijanja sljedeće godine mogle raditi upola cijene. Francuski proizvođač skijaške opreme inzistira na 50-postotnom smanjenju davanja.

Pogođeni krizom, iz Rossignola najavljuju drastično rezanje sponzorskih ulaganja u svijet skijanja. Svojim su manekenima, među kojima su najpoznatiji Lindsey Vonn, Jean-Baptiste Grange i Didier Defago, ponudili duplo slabije ugovore u odnosu na prošlu sezonu. Ukoliko skijaši ne pristanu na 50 posto niže naknade, Francuzi prijete raskidanjem ugovora.

  • Ne možemo pristati na dvostruko manji iznos. Predložili smo Rossignolu zajednički smanjenje od 20 posto, ali su taj prijedlog gospoda odbila - izjavio je za L'Equipe Francuz Jean-Baptiste Grange, lani pobjednik Svjetskog kupa za slalomaše.

Neizvjesni pregovori će se nastaviti. Skijaši su u vrlo nepovoljnoj situaciji, jer mogućnost da ostanu bez opreme na koju su se navikli nepunih osam mjeseci prije Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru strahovito bi im zakomplicirala situaciju.

Amerikanka Vonn, dvostruka uzastopna slavljenica u Svjetskom kupu, već je ranije ostala bez polovine primanja od sponzorskih ugovora.