Zbog inicijative SSS-a
0

Odbijen zahtjev Kosova za članstvo u FIS-u

SRNA
Međunarodna skijaška federacija /FIS/ odbila je zahtjev Kosova da postane član te organizacije - saopštio je Skijaški savez Srbije.

U saopštenju se navodi da je kosovski zahtjev odbijen na osnovu inicijative Skijaškog saveza Srbije, koji je prezentovao činjenicu da UN nisu priznale Kosovo, što je glavni preduslov za članstvo.

Kosovo je prije nekoliko mjeseci uputilo zahtjev Međunarodnoj skijaškoj Federaciji i počelo akciju intenzivnog lobiranja za status i pravo da se takmiči pod međunarodnom oznakom FIS, ali je Srbija uspjela da na 48. internacionalnom kongresu u Južnoj Koreji skine taj zahtjev sa dnevnog reda – navodi se u saopštenju.

Predstavnici Srbije su na tom skupu uspjeli da tokom zasjedanja Kongresa utiču na predsjednika FIS Gian-Franca Kaspera da skine sa dnevnog reda tačku pod kojom je bio zahtjev Kosova.

Kongres je održan od 27. maja do 1. juna, a Srbiju su predstavljali generalni sekretar Skijaškog saveza Milan Božić i menadžer zimskih sportova u Međunarodnom paraolimpijskom komitetu Dimitrije Lazarovski.