Alpsko skijanje
0

Nova pobjeda Ivice Kostelića

FENA
Ivica Kostelić (Foto: AP)
Ivica Kostelić (Foto: AP)
Hrvatski skijaš Ivica Kostelić pobjednik je četvrtog superveleslaloma sezone koji je u okviru Svjetskog kupa održan u austrijskom Kitzbuhelu. Kosteliću je to prva pobjeda u toj disciplini u karijeri, a do nje je došao u vremenu u 1:17.33 minuta i tako nastavio niz trijumfa u 2011. godini.

Hrvatu je to bio peta pobjeda u posljednjih 20 dana, a pored njega su se na podijumu našli Austrijanac Georg Streitberger (+0,23) i Norvežan Aksel Lund Svindal (+0,28).

Prvo zvanično takmičenje u Kitzbuhelu održano je u sjenci treninga održanog u četvrtak, na kojem je težak pad doživio domaći skijaš Hans Grugger. Nakon pada, u kom je doživio teške povrede glave i grudnog koša, i hitne operacije na mozgu Grugger više nije u kritičnom stanju. Austrijski skijaš se trenutno nalazi u veštački izazvanoj komi, ali je njegovo stanje stabilno.

Takmičenje u Kitzbuhela se nastavlja sutra, za kada je zakazan spust, dok je u nedjelju na programu slalom. Obje utrke koje će biti vožene za vikend će se bodovati i u okviru kombinacije.