SK, Lenzerheide
0

Nova otkazivanja utrka, mali globusi za Svindala i Maze

Totalsport
Tina Maze (Foto: AFP)
Tina Maze (Foto: AFP)
Nastavljaju se muke s vremenom organizatora završnice Svjetskog kupa u švicarskom Lenzerheideu. Nakon spusta u srijedu, u četvrtak su otkazane i utrke super G-a i za skijašice i za skijaše.

Obje su utrke najprije zbog magle prebačene s jutarnjih termina u popodnevne, a muška je čak i počela u 13 sati. No nakon što se stazom sa startnim brojem 1 spustio Gauthier de Tessieres, takmičenje je zbog jakog vjetra ponovno prekinuto.

Nastavljeno je za otprilike pola sata, ali poslije pada i povrede Klausa Krölla, muška utrka je definitivno otkazana, a nedugo nakon toga i ženska.

U muškoj konkurenciji ovakav rasplet ne mijenja ništa u poretku super G-a budući da je Aksel Lund Svindal već ranije osigurao mali globus. No, sada je već potpuno izvjesno da će Veliki globus obraniti Marcel Hirscher koji ima 149 bodova više od Svindala dvije utrke prije kraja. Vjerojatno Norvežanin neće ni voziti nedjeljni slalom.

Kod skijašica je Tina Maze u srijedu zbog otkaza utrke ostala bez malog globusa u spustu, a u četvrtak je iz istog razloga osvojila naslov u super G-u. Naime, Slovenku je mogla ugroziti Amerikanka Julia Mancuso koja je imala 55 bodova manje, ali je na koncu ostala bez prilike za napad. Maze je, podsjetimo, već ranije osigurala Veliki globus, kao i naslov najbolje veleslalomašice Svjetskog kupa.

Svjetski kup skijaša, konačni redoslijed u super G-u:

  1. Aksel Lund Svindal (Nor) 480
  2. Matteo Marsaglia (Ita) 249
  1. Matthias Mayer (Aut) 228

Ukupni poredak Svjetskog kupa:

  1. Marcel Hirscher (Aut) 1375
  2. Aksel Lund Svindal (Nor) 1226
  3. Ted Ligety (SAD) 922
  4. Felix Neureuther (Njem) 848
  5. Ivica Kostelić (Hrv) 840

Svjetski kup skijašica, konačni redoslijed u super G-u:

  1. Tina Maze (Slo) 420
  2. Julia Mancuso (SAD) 365
  3. Anna Fenninger (Aut) 304

Ukupni poredak Svjetskog kupa:

  1. Tina Maze (Slo) 2254
  2. Maria Höfl-Riesch (Njem) 1065
  3. Anna Fenninger (Aut) 984