Ivica Kostelić
0

"Može li bolje od ovog?"

Totalsport
Ivica Kostelić (Foto: AP)
Ivica Kostelić (Foto: AP)
Historijski uspjeh hrvatskih skijaša u superkombinaciji Svjetskog kupa u Chamonixu: sva četvorica skijaša ostvarili su bodove u superkombinaciji na današnjoj utrci.

Odličnom vožnjom slaloma Ivica je uspio nadoknaditi zaostatak od 2,5 sekunde nakon spusta te sa 24. mjesta doskijati do prvog, a time osvojiti i mali globus u superkombinaciji.

Natko Zrnčić-Dim je uspio prebroditi sve nedaće koje su ga pratile u posljednje vrijeme i biti ukupno drugi te se tako pridružiti Ivici na postolju. Uspjeh su ostvarili i Dalibor Šamšal kao 25. i Tin Široki kao 29., te tako uveličali hrvatsko slavlje u Chamonixu.

Nakon utrke Ivica je izjavio:

"Nemam riječi, fenomenalno. Da li može biti bolje od ovog? Plakao sam od sreće. Nakon spusta sam bio ljut i znao sam, odnosno potajno se nadao, da mogu uspjeti samo ako sve stavim na kocku i to sam uradio. Nisam zadržao ni onih 2 do 3 posto koje uvijek imam za slučaj izvlačenja. Išao sam do kraja i isplatilo se. Natkov uspjeh čini ovu pobjedu duplo ljepšom. Moj je najbolji prijatelj na postolju uz mene, skupa pjevamo himnu i zato je to moj najsretniji dan u životu".

Natko nije mogao sakriti veselje:

"Nakon padova, evo uspjeha. Super, fenomenalno, plakali smo u cilju od sreće. Biti do Ivice na postolju, biti prvi i drugi, koje li sreće. Veseli me i moj iskorak na postolju, sad sam drugi, a ne treći. Oduševljen sam kako lijep osjećaj. Skupa smo ponosno pjevali himnu".