Nakon teške nesreće
4

Moguć kraj karijere Lindsey Vonn

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Veliku nesreću je doživjela 28-godišnja američka skijašica Lindsey Vonn, jedna od najboljih svih vremena, na startu Svjetskog prvenstva, kojem je domaćin austrijski Schladming.

U utrci superveleslaloma Vonn je pretrpjela puknuće prednjeg i medijalnog križnog ligamenta u desnom koljenu, te puknuće kosti u predjelu potkoljenice. Sezona je za Amerikanku iz Vaila definitivno završila, a iako su iz Američkog skijaškog saveza najavili da bi se "kraljica brzine" trebala vratiti na staze prije početka iduće sezone Svjetskog kupa, a time i biti spremna za Olimpijske igre u Sočiju 2014. godine, takvo što je još uvijek upitno. Barem prema sljedećim navodima.

"Prvo treba pričekati detaljne rezultate pretraga. Treba vidjeti na koji tačno način su popucali ligamenti i kolika su ostala oštećenja. Nakon toga, treba pričekati i na kakav će način proći operacija. Mislim da ima još dosta upitnika oko Lindsey Vonn", rekao je Alexis Chiang Colvin, priznati njujorški ortopedski hirurg specijaliziran za sportske povrede.

"Moguće je da se Vonn relativno brzo vrati skijanju, tada govorim o periodu od šest-sedam mjeseci. No, moguće je da se sitacija potpuno zakomplicira. Ružno je to najavljivati, ali pod određenim upitnikom je njena daljnja sportska karijera."