Skijanje
0

Maria Riesch: Veze su zamarajuće, uživam u slobodi

Totalsport
Njemačka 24-godišnja skijašica Maria Riesch, trenutno najbolja slalomašica svijeta, kaže da već duže od godine dana uživa u samoći, kada su u pitanju ljubavni odnosi.

Njemački tiražni dnevnik Bild na svojim internetskim stranicama objavio je fotografije Marije Riesch u ''nešto oskudnijem izdanju'' od onih na koje smo navikli, kada su skijašice u pitanju, u punoj sportskoj opremi.

Svoju skijašku prvakinju Bild predstavlja kao ''seksi Mariju'', te podjeća na njezine sportske uspjehe. Svjetska prvakinja u slalomu, pobjednica na 12 utrka u Svjetskom kupu, uključujući i nedavnu u finskom Leviju. Riesch je prošle subote osvojila prvi slalom skijašica u novoj sezoni Svjetskog kupa. Tome treba dodati da je prošle sezone u slalomu imala četiri pobjede u Svjetskom kupu, te da je bila ukupna pobjednica u toj disciplini, a druga u generalnom poretku Svjetskog kupa. Bolja je bila tek njezina najbolja skijaška prijateljica, Amerikanka Lindsey Vonn...

Bild prenosi i dio intervjua koji je Riesch dala za "Frau im Spiegel''. Teme nisu skijaške, već ljubavne prirode. Maria Riesch kaže da je u ljeto 2008. godine raskinula vezu sa svojim bivšim dečkom.

  • Trenutno sam vrlo sretna, iako nisam u vezi. Ionako su veze prilično zamarajuće. Trenutno nemam nikakve strasti za osvajanje muškaraca. Potpuno sam posvećena treninzima i nastupima. Imam svoj mir i uživam u tome!

Na upit zaljubljuje li se brzo, odgovorila je:

  • Rijetko se dogodi da susretnem muškarca i odmah se upitam, je li to taj. Međutim, ukoliko se upali iskra, onda to brzo osjetim.