Skijanje
91

Lindsey Vonn promovira svoju autobiografiju potpuno naga

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Najbolja američka skijašica svih vremena Lindsey Vonn sutra će u New Yorku promovirati svoju autobiografiju "Strong is the new beautiful", a smislila je originalan način da privuče pažnju objavivši na Instagramu fotografiju na kojoj je potpuno naga.

"Ljudi, konačno je došao taj dan. Nakon godinu i po dana pisanja, od sutra će moja knjiga biti na policama, a također ću sutra početi njenu promociju. Trebala mi je 31 godina da konačno budem sigurna u svoje tijelo i ono ko sam. Ne mogu dočekati sutra", poručila je jedna od najboljih skijašica svih vremena uz fotografiju na kojoj drži štapove u karakterističnoj spustaškoj pozi.

Vonn, kojoj je veza sa američkim golferom Tigerom Woodsom zasjenila nevjerovatne uspjehe na skijalištima, u autobiografiji piše o svom odrastanju, početku skijanja, ali i o tome kako se nosila sa nekim teškim povredama tokom svoje sportske karijere.

Kako je istakla, zna da većina djevojaka ne može trenirati i do deset sati dnevno kao ona, ali da je dovoljno odvojiti i 20 minuta vježbe dnevno.

"Moje tijelo je izdržalo strašne padove, slomljene kosti, pokidane ligamente i dvije operacije koljena. Također, prolazila sam sve kroz šta i ostale djevojke prolaze: raskide, probleme u vezi, čak i kroz razvod, a uz sve to bila sam uvijek nesigurna u sebe i svoj izgled. No, srećom, uspjela sam to prevazići, a sve to dugujem svom tijelu. Snažnom tijelu", rekla je nedavno Vonn.