SP u alpskom skijanju
1

Ligetyju zlato u Schladmingu, bh. skijaš Igor Laikert na 21. mjestu

Totalsport
Ted Ligety (Foto: AFP)
Ted Ligety (Foto: AFP)
Amerikanac Ted Ligety okitio se zlatnom medaljom u superkombinaciji na Svjetskom prvenstvu u austrijskom Shladmingu, dok je bh. skijaš Igor Laikert, koji je nakon spusta bio 30., osvojio na kraju 21. mjesto.

Amerikanac je potvrdio veliku formu i premda posljednjih godina nije bio posebno uspješan u slalomu, odradio je sjajnu vožnju i nadmašio drugoplasiranog, hrvatskog skijaša Ivicu Kostelića za čak sekundu i 15 stotinki. Ligety je bio olimpijski pobjednik u kombinaciji 2006. u Torinu, a sada je prvi put postao i svjetski prvak u toj disciplini. U Schladmingu je 28-godišnji skijaš osvojio već drugo zlato, nakon što je bio prvi i u super G-u, a ukupno sa svjetskih smotri sada ima četiri odličja.

Bronza je u ponedjeljak pripala Romedu Baumannu koji je na koncu zaostao za Kostelićem samo dvije stotinke. Prva mu je to pojedinačna medalja sa svjetskih prvenstava, a ujedno i prva za Austriju u muškoj konkurenciji na ovom SP-u.

Spomenimo da branitelj naslova Aksel Lund Svindal nije završio slalom, baš kao ni srebrni od prije dvije godine Christof Innerhofer. Svakako, sve pohvale idu mladom bh. skijašu Igoru Laikertu koji je na kraju zauzeo zapaženo 21. mjesto.

SP u alpskom skijanju, superkombinacija (m), rezultati:

  1. Ted Ligety (SAD) 2:56.96
  2. Ivica Kostelić (Hrv) +1.15
  3. Romed Baumann (Aut) +1.17
  4. Andreas Romar (Fin) +1.34
  1. Sandro Viletta (Švi) +1.42 …
  2. Igor Laikert (BiH) + 9.54