Skijanje
0

Kostelić i Hirscher izgladili nesporazume

FENA
Kostelić pao na treningu spusta (Foto: AFP)
Kostelić pao na treningu spusta (Foto: AFP)
Na jučerašnjem sastanku vođa slalomskih ekipa Svjetskog kupa u skijanju, uz pomoć visoke tehnologije zaključeno je da austrijski skijaš Marcel Hirscher nije "haklao" vrata na slalomskoj utrci na Sljemenu, a Ivica Kostelić i Marcel Hirscher izgladili su sve nesporazume vezane za posljednja događanja, izvijestio je Hrvatski skijaški savez.

"Na sastanku vođa ekipa prije današnje utrke slaloma u Schladmingu, glavni direktor Svjetskog kupa za muške Günther Hujara prezentirao je svim trenerima, vođama ekipa i novinarima snimke spornih dijelova vožnji Marcela Hirschera i Felixa Neureuthera iz druge slalomske vožnje sa Sljemena te su uz običnu snimku i usporenu snimku prikazane i snimke s velikim povećanjem, tzv. 'super slow motionom' i mogućnošću prikaza svakog pojedinog detalja. Zaključeno je da Hirscher i Neureuther nisu 'haklali' vrata te su njihovi nastupi bili regularni i na takav zaključak nitko od prisutnih nije imao primjedbu", stoji u saopćenju Hrvatskog skijaškog saveza.

Dodaje se kako činjenica jest da se prilikom pregleda normalne, pa čak i usporene snimke čini da su obojica "haklali" vrata, no ovim načinom pregleda s mogućnošću gledanja svakog najsitnijeg detalja ipak se vidi da su obojica korektno prošli vrata.

Direktor hrvatskih alpskih ski reprezentacija Vedran Pavlek izjavio je kako do subote navečer i objave austrijskih medija u kojima je prenesena izjava trenera austrijske reprezentacije Matthiasa Bertholda o priznanju "haklanja" Marcela Hirschera na Sljemenu, nismo imali nikakvih saznanja o mogućim "haklanjima", a samim time niti sumnji.

"Kada su se pojavile prve informacije o mogućem 'haklanju' pregledali smo dostupne snimke vožnji i na njima je izgledalo kao da su skijaši zaista 'haklali' vrata. Dodatno ulje na vatru dolilo je Hirscherovo 'haklanje' vrata u Kitzbühelu i nastavak vožnje do cilja te je normalno da je nakon toga svega Ivičina prva reakcija bila vrlo emotivna", izjavio je Pavlek.

Ivica i Marcel su se danas popodne sastali te su nasamo i u miru razjasnili situaciju i riješili nesporazume vezano za posljednja događanja. Nakon toga njih dvojica i Felix Neureuther izašli su zajednički na binu prije izvlačenja startnih brojeva te obavijestili publiku i medije da su zajednički među sobom riješili sve nesporazume i pozvali navijače na sportsko navijanje na današnjoj utrci u Schladmingu, stoji u priopćenju.

Ivica Kostelić izjavio je da se prvo moraju primiriti strasti jer je to najvažnije. "Želimo da bude fer utrka i da dogodine također ponovno s navijanjem i fer atmosferom dočekamo Marcela Hirschera u Zagrebu", rekao je Kostelić.

Dodao je da su njih dvojica imali dugačak i iskren razgovor u kojoj je Marcel pojasnio svoju situaciju i obećao da će u budućnosti puno više pažnje posvetiti mogućem haklanju i da, kada to primijeti, izađe van iz utrke. Potvrdio je da je Hirscher vrhunski sportaš, ali da je u jednom trenutku njegova vjera u to bila poljuljana. "On je izrazio želju za razgovorom i ja sam se odazvao na njegov poziv, i to nam je stvarno trebalo", rekao je Ivica.