Svjetski kup, Kvitfjell
0

Jansrud napokon ostvario pobjedu, Feuzu 60 bodova

Totalsport
Kjetil Jansrud (Foto: AFP)
Kjetil Jansrud (Foto: AFP)
Norveški skijaš Kjetil Jansrud napokon je ostvario pobjedu na trodnevnom okupljanju skijaša u Kvitfjellu. Nakon dva druga mjesta Jansrud je u nedjelju, u superveleslalomu, ostvario pobjedu.

Prva je to pobjeda u karijeri, u Svjetskom kupu, za ovog 26-godišnjeg Norvežanina, koji je time naplatio svu nesreću u prethodna dva dana. Bio je dva puta drugi i to jednom zakasnivši dvije, a drugi put tri stotinke. Ovom prilikom nije dopustio novi dramatični poraz, te je uz 21 stotinku bio brži od drugog na utrci, sunarodnjaka Aksela Lunda Svindala.

Za priču o pobjedniku Svjetskog kupa najbitnije je reći da je Švicarac Beat Feuz opet bio odličan. Osvojio je treće mjesto s 26 stotinki slabijim vremenom od Jansruda, čime je uzeo novih 60 bodova. Njegova prednost u odnosu na Marcela Hirschera i Ivicu Kostelića tako raste i dalje. Ima sada Feuz 115 bodova više od Austrijanca, ali i 207 bodova više od Ivice Kostelića, branitelja naslova najboljega u Svjetskom kupu.

Jedan superveleslalom prije kraja Svindal je, pak, u laganoj prednosti u odnosu na duet Švicaraca, Didiera Cuchea (danas šesti) i Feuza, kada je u pitanju ova disciplina. Idućeg vikenda se održavaju utrke veleslaloma i slaloma u Kranjskoj Gori, na kojima bi, po najavama, trebao nastupiti i najbolji hrvatski skijaš Kostelić.

Svjetski kup, superveleslalom u Kvitfjellu:

  1. Kjetil Jansrud (Nor) 1:34.02
  2. Aksel Lund Svindal (Nor) +0.21
  3. Beat Feuz (Švi) +0.26
  4. Klaus Kröll (Aut) +0.73
  1. Max Franz (Aut) +0.74 ...

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

  1. Beat Feuz (Švi) 1250
  2. Marcel Hirscher (Aut) 1135
  3. Ivica Kostelić (Hrv) 1043
  4. Aksel Lund Svindal (Nor) 999
  5. Didier Cuche (Švi) 953 ...

Redoslijed u superveleslalomu:

  1. Aksel Lund Svindal (Nor) 413
  2. Didier Cuche (Švi) 371
  3. Beat Feuz (Švi) 368 ...