Skijanje
147

Ilma Kazazić nastavlja predstavljati BiH, ali u Italiju putuje sama

Klix.ba
Foto: Skijaški klub Ilmer
Foto: Skijaški klub Ilmer
Nakon velikih uspjeha i prvih medalja za naš Parolimpijski komitet u juniorskim i seniorskim nastupima u Landgrafu Holandija, Pitztal i Rinn Austrija, Stara planina Srbija, naša državna reprezentativka i članica skijaškog kluba Ilmer, skijašica Ilma Kazazić, kreće u nove pohode da predstavlja Bosnu i Herceogovinu,

Ilma putuje u Ravascletto-Zoncolan, Italija gdje će 17. i 18. februara Bosnu i Hercegovinu, predstavljati na još jednom Međunarodnom takmičenju, pod nazivom Trofeo "IPCAS Cup 2015/16 Adriana Visintini", koje se održava u organizaciji Međuonarodnog paraolimpijskog komiteta (International Paralympic Committee).

Nažalost, prva bh. paraolimpijka u alpskom skijanju i vlasnica nekoliko međunarodnih medalja, koje su kao prve, zlatnim slovima zapisane u historiju Paraolimpijskog komiteta BiH, kao 17-godišnjakinja, danas je sa kompletnom skijaškom opremom, autobusom sa Sarajevske stanice od strane svojih roditelja i kolega iz kluba, ispraćena u pravcu Zagreba. Ilma je, dakle, bez pratnje najbitnijih ljudi za njen nastup i potporu, trenera prof Senada Turkovića i Muje Volodera, otišla na put za Italiju.

U Zagrebu će našu skijašicu dočekati i preuzeti njene kolege iz Paraolimpijskog Hrvatskog komiteta sa kojima će sutra nastavit put u pravcu Italije.

Pored toga što našoj prvoj paraolimpijki i bh. "Pahulji" Ilmi Kazazić, možemo poželjeti sreću na IPCAS nastupu u Italiji, također želimo poručiti i svima onima, koji u ovoj državi odlučuju u ime sporta i u ime sportista da malo više pažnje, posvete ovim gladijatorima, koji ime države Bosne i Hercegovine, dostojanstveno nose i promovišu u stilu pravih ambasadora na svim sportskim borilištima širom svijeta, saopštili su iz skijaškog kluba Ilmer.