Skijanje
17

Igman: Seniori i najmlađi pokazali svoje umijeće u skijaškom trčanju

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Skijaški savez Bosne i Hercegovine uz tehničku organizaciju skijaškog kluba 'Širokača' Sarajevo danas je održao prvi dio državnog prvenstva u nordijskim disciplinama, tačnije u skijaškom trčanju.

"Učestvovalo je 80 takmičara u 14 kategorija. Kod seniora koji su vozili 7,5 kilometara najbolji je Plakalović Mladen iz kluba 'Istočno Sarajevo', drugo mjesto je zauzeo Starčević Marko iz ski kluba 'Širokača' Sarajevo, a treći je bio Mumović Dejan iz ski kluba 'Romanija'", rekao je za Klix.ba Kenan Jažić, trener skijaške reprezentacije BiH.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Kod djevojaka najbolja je bila Karišik Tanja iz ski kluba „Romanija“, druga je bila Borovčanin Snježana iz ski kluba "Glasinac", a na trećem mjestu bila je Košarac Dejana iz ski kluba "Romanija".

U kategoriji cicibana koji su vozili jedan kilometar, prvi je bio Klačar Aleksandar, drugi Stanojević Boris, a treći je bio Vujadinović Kristijan, sva trojica iz ski kluba "Romanija".

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Škripina Lara zauzela je prvo mjesto u kategoriji cicibanki, druga je bila Čeko Anastasija iz ski kluba "Mladen Grujić" i na trećem mjestu završila je Jažić Melika iz ski kluba "Širokača" Sarajevo.

Takmičenje se održava na Velikom polju, a pored šest skijaških klubova iz Bosne i Hercegovine, na olimpijskoj planini svoje prisustvo potvrdili su predstavnici Republike Srbije i Republike Crne Gore.

Sutra u 11 sati održat će se takmičenje u slobodnom stilu ili "skejt" na dužoj, 10-kilometarskoj stazi.