Skijanje
0

Hirscher: Ovo je najteže razdoblje karijere i najemotivnija pobjeda

Totalsport
Marcel Hirscher (Foto: AFP)
Marcel Hirscher (Foto: AFP)
"Ovo je najemotivnija pobjeda moje karijere", izjavio je 22-godišnji Austrijanac Marcel Hirscher nakon što je na noćnom slalomu u Schladmingu ostvario šestu pobjedu ove sezone u Svjetskom kupu te devetu u karijeri.

No, Hirscher nikada nije bio na pobjedničkom postolju na nekoj utrci u Austriji prije slavlja u Schladmingu. Vodstvo iz prve vožnje sačuvao je i u drugoj, uz bučnu podršku brojnih navijača. Drugo mjesto osvojio je Talijan Stefano Grosss 22 stotinke zaostatka, a treći je bio još jedan Austrijanac, Mario Matt, s 29 stotinki sporijim vremenom od svog sunarodnjaka.

Ivici Kosteliću, koji je zadržao vodeći u ukupnom redoslijedu i u poretku slaloma, nedostajala je jedna stotinka do postolja. Toliko je kasnio za Mattom, a 30 stotinki za Hirscherom.

Kosteliću su austrijski navijači gromoglasno zviždali u prvoj vožnji. Posljedica je to verbalnog sukoba kojeg je imao sa Hirscherom zbog spornog slaloma u Zagrebu.

Na održanom sastanku vođa momčadi dan uoči utrke slaloma u Schladmingu, glavni direktor FIS Svjetskog kupa za muške, Günther Hujara, prezentirao je svim trenerima, vođama momčadi i prisutnim novinarima snimke spornih dijelova vožnji Marcela Hirschera i Felixa Neureuthera na Sljemenu.

Uz snimku u normalnoj i usporenoj brzini prikazane su, uz pomoć visoke tehnologije, i snimke s velikim povećanjem, tzv. "super slow motionom" koja omogućuje prikaz svakog pojedinog detalja. Zaključeno je da Marcel Hirscher i Felix Neureuther na utrci Svjetskog kupa u Zagrebu nisu "haklali" vrata te su njihovi nastupi bili regularni i na takav zaključak nitko od prisutnih nije imao primjedbu.

Kostelić je Hirscheru predbacio što nastavlja svoje utrke nakon ''haklanja'' vrata, što je protivno pravilima. Dakako, nije se to odnosilo samo na zagrebačku utrku. No, njih dvojica su oči u oči izgladili nesporazume još uoči utrke.

"Bilo je to najteže razdoblje moje karijere. Drago mi je da smo si Ivica i ja stisnuli ruke prije utrke i razriješili probleme. Nakon što smo međusobno razgovarali, za mene je ta tema bila završena. Ja sam osoba koja želi razgovorom riješiti probleme, ako ih ima. Što se mene tiče, svaki problem, ako postoji, treba riješiti čim prije. Sretan sam što se sada u potpunosti mogu usredotočiti onome što najviše volim – skijanju i utrkivanju", poručio je Hirscher.