ZOI, veleslalom (M)
0

Carlo Janka trenutno vodeći

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U Whistleru je u toku prva vožnja veleslaloma skijaša na Zimskim olimpijskim igrama. Vodeći je Švicarac Carlo Janka. Rezultati iz prve vožnje naznačuju da će se u drugoj mnogi skijaši nadati penjanju na pobjedničko postolje i osvajanju medalje.

Vodeći Švicarac Carlo Janka bio je samo za dvije stotinke brži od Austrijanca Romeda Baumanna, odnosno za 16 stotinki od Norvežanina Aksela Lunda Svindala. Četvrti Italijan Massimiliano Blardone zaostaje za Jankom za 20 stotinki, peti je Austrijanac Marcel Hirscher sa 21 stotinkom zaostatka, a šesti njegov sunarodnjak i branitelj zlata iz Torina u ovoj disciplini Benjamin Raich, koji je bio sporiji za 39 stotinki od Janke.

Sedmi je Francuz Cyprien Richard (+0.59), Amerikanac Ted Ligety (+0.60) i Slovenac Aleš Gorza (+0.68), koji je sa startnim brojem 25 potisnuo Ivicu na 10. mjesto.

Amerikanac Bode Miller, koji je na ovim Igrama osvojio već tri medalje, a na Igrama 2002. godine u Salt Lake Cityju osvojio je srebrnu medalju u veleslalomu, nastupio je sa startnim brojem 31 i odustao u donjem dijelu staze, nakon što su prolazi sugerirali da ovoga puta neće biti uspješan kao u prethodnim nastupima.

ZOI; alpsko skijanje, veleslalom (muški), trenutni poredak u 1. vožnji:

  1. Janka (Švi) 1:17.27
  2. Baumann (Aut) +0.02
  3. Svindal (Nor) +0.16
  4. Blardone (Ita) +0.20
  1. Hirscher (Aut) +0.21