Održan trening
0

Bjelašnica spremna za skijaško prvenstvo Kup srebrna lisica

FENA
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Državno prvenstvo BiH u skijanju za mlađe kategorije ''Kup srebrna lisica'' bit će održano ovog vikenda na Bjelašnici.

U okviru priprema za takmičenje jutros je održan zvanični trening u disciplini super G, dok je za 17.00 sati zakazano otvorenje takmičenja i sastanak vođa ekipa učesnica.

Generalni sekretar Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine Zlatko Hrnjić izjavio je Feni da je organizacija takmičenja povjerena Ski- klubu Bjelašnica koji je sve na vrijeme pripremio te da će na zadovoljstvo Saveza i ljubitelja skijanja takmičenje biti održano u okviru 28. godišnjice sarajevske olimpijade.

Nakon sutrašnje super G utrke, u subotu je na rasporedu takmičenje u slalomu, dok je za 12. februar zakazan veleslalom. Takmičit će se mladi skijaši od osam do 15 godina.

Direktor utrke Senahid Godinjak je rekao da su uvjeti za održavanje utrka dobri te da organizatori očekuju učešće od 130 do 150 domaćih takmičara.

''Vjerujemo da će svi domaći klubovi učestvovati, ali žao nam je što gosti koji većinom dolaze iz Srbije i Crne Gore neće doći zbog neprohodnosti puteva'', naglasio je Godinjak.

Predsjednik Ski-kluba Bjelašnica Nahid Hasanbegović razočarano je dodao da o stanju u skijanju, kao i o sportu uopćeno u BiH, govori činjenica da je današnjoj konferenciji za medije prisustvovao samo jedan medij.