Skijanje
0

Aare: Maria Jose Contreras pobijedila u veleslalomu

NINA
Reprezentativka Španije u alpskom skijanju Maria Jose Rienda Contreras priredila je pravu senzaciju trijumfirajući danas u veleslalomu za Svjetski kup koji je održan u švedskom zimskom centru Aare.

Nikada do sada Contreras (29) nije uspjela ostvariti pobjedu u Svjetskom kupu u kojem se počela takmičiti 1994. Najbolji plasman do sada bilo joj je prošlogodišnje drugo mjesto u veleslalomu koji je također održan u Aareu.

Nakon prve vožnje Contreras je bila druga, a u drugoj je prevezla najbolji utrku karijere i na kraju s ukupnim vremenom od dvije minute, četiri sekunde i 68 stotinki. U drugoj vožnji Španjolka je čak 70 stotinki bila brža od Austrijanke Nicole Hosp, vodeće poslije prve vožnje.

Treće mjesto osvojila je ljubimica domaće publike Anja Paerson, koja je od pobjednice bila sporija 89 stotih dijelova sekunde. Paerson je, međutim, imala razloga za slavlje jer joj je i taj plasman bio dovoljan da preuzme vodstvo u generalnom plasmanu Svjetskog kupa.

Janica Kostelić, koja je prvu poziciju u Svjetskom kupu jučer preuzela od Finkinje Tanje Poutiainen, danas je zauzela tek 11. mjesto, pa je ponovno pala na drugu poziciju.

Poutiainen je prošla još gore. Za samo dva dana pala je s prve, na treću poziciju. U današnjem veleslalomu ostala je bez bodova jer je pala u prvoj vožnji. Paerson je imala i dodatni razlog za slavlje jer je zahvaljujući neuspjehu Poutiainen izbila na prvo mjesto i u poretku za veleslalom.