Dođite na Bjelašnicu
0

80 mladih skijaša na 12. FIS Kupu "Djeca Sarajeva za mir''

FENA
Foto: ZOI'84
Foto: ZOI'84
Međunarodno skijaško takmičenje 12. FIS Kup "Djeca Sarajeva za mir u svijetu" bit će održano 5. i 6. februara na Bjelašnici, u organizaciji Sarajevskog skijaškog kluba (SSK).

Na dvodnevnom takmičenju, jednom od 11 dječijih skijaških manifestacija uvrštenih u kalendar Međunarodne skijaške federacije (FIS) koje se održavaju u svijetu svake godine, učesnici će se takmičiti u disciplinama slalom i veleslalom.

Ovogodišnje takmičenje će ugostiti djecu od 11 do 14 godina iz Srbije, Crne Gore, Rumunije i Bugarske.

Predsjednik SSK-a Muris Pozderac je saopćio na jučerašnjoj konferenciji za medije da se na ovogodišnjem takmičenju očekuje učešće oko 80 mladih skijaša, od kojih je 30 iz BiH.

"Manifestacija promovira mir i prijateljstvo, a posvećena je djeci koja su izgubila živote tokom ratnih djejstava u BiH devedesetih godina", kazao je Pozderac.

Neki od ciljeva takmičenja su doprinos razvoju sportskih aktivnosti, promocija zdravog života i borba protiv droge.

Generalni pokrovitelj 12. FIS Kupa je Grad Sarajevo, a pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje kulturu i sport Ramiz Kadić smatra da je manifestacija "Djeca Sarajeva za mir u svijetu" jedno od najznačajnijih skijaških dešavanja u BiH.

On je pozvao ljubitelje skijanja da tokom vikenda dođu na Bjelašnicu i podrže manifestaciju radi promoviranja zdravog života i skijanja.

Takmičenje počinje sutra u 9 sati, dok je proglašenje pobjednika zakazano za nedjelju.