sport
164

Sjajan uspjeh Lejle Tanović, ponajbolje biciklistkinje BiH

Klix.ba
Dvadesetogodišnja Lejla Tanović, ponajbolja biciklistkinja naše zemlje, dvostruka osvajačica Premijer lige BiH i članica Kluba brskog biciklizma "Puls", osvojila je sedmo mjesto na utrci pod okriljem Svjetske biciklističke federacije - UCI Vodice XCO Cup, što predstavlja najbolji rezultat jednog bosanskohercegovačkog predstavnika na C2 utrci.

Na izuzetno teškoj i zahtjevnoj stazi dugoj 21 kilometar, Lejla je osvojila dodatnih šest bodova i tako nastavila da se uspinje u na UCI svjetskoj rang listi.

Trener Amar Njemčević kazao je kako je prošle godine na istoj utrci osvojila deveto mjesto, a da je ove godine rezultat mogao biti mnogo bolji da je mlada i perspektivna biciklistkinja imala više iskustva na međunarodnim takmičenjima.

Sedam dana ranije Tanović je na Panonika Kup utrci ubjedljivo savladala svoju konkurenciju ostavivši iza sebe drugoplasiranu učesnicu za nevjerovatnih osam minuta. Favorit je da i ove godine (po treći put) osvoji Premijer ligu Bosne i Hercegovine i od nje u budućnosti možemo očekivati još blistavije uspjehe i rezultate.

Sljedeća UCI utrka naše Lejle bit će UCI C1 Samobor.