sport
24

Šesti sarajevski polumaraton 16. septembra

Klix.ba
U organizaciji Udruženja Sarajevo Marathon, ovogodišnji, šesti po redu, sarajevski Polumaraton (21 km) održat će se u nedjelju 16. septembra 2012.

U organizaciji Udruženja Sarajevo Marathon, ovogodišnji, šesti po redu, sarajevski Polumaraton (21 km) održat će se u nedjelju 16. septembra 2012. S ciljem dodatnog populariziranja ovog najmasovnijeg sportskog događaja prvi put će se održati i trka od 4 kilometra, "Securitas Fun Run", kojom će se broj učesnika i učesnica popeti na rekordnih hiljadu. Tradicionalno, Sarajevski Polumaraton će obilježiti i Svjetski dan bez automobila, a trka i ove godine ima humanitarni karakter.

"Na ovogodišnjem Polumaratonu očekujemo učešće od preko 400 trkača iz 25 stranih zemalja", istakao je Franjo Šola, predsjednik Marathon Sarajevo, najavivši i učešće ambasadora i drugih visokih zvaničnika iz stranih zemalja u BiH.

On je istakao kako je jedan od ciljeva ove manifestacije kontinuirani razvoj imidža i ekonomije naše zemlje, posebno jer se očekuje priliv od preko 150 hiljada KM zahvaljujući turistima i samim takmičarima koji će boraviti u Sarajevu.

"Jedna od nama najvažnijih vrijednosti Polumaratona jeste njegov humanitarni karakter, pa sa zadovoljstvom možemo pozvati građane i građanke da svojim učešćem doprinesu ostvarenju i ovog plemenitog cilja", najavio je Šola, podsjećajući da je dio prihoda od prethodnih trka doniran "Centru za kreativno odrastanje".

Online registracija već je u toku na oficijelnoj web stranici polumaratona www.sarajevomarathon.ba gdje se mogu naći i dodatne informacije i o Polumaratonu, kao i o trci"Securitas Fun Run".

Generalni sponzori Polumaratona su Grad Sarajevo i Coca Cola Hellenic BiH.