Hallelujah Cup u Karlovcu
0

Šest zlata za sarajevski Novi Grad

Sarajevo-x.com
Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo je u subotu, 16. oktobra, učestvovao na internacionalnom taekwondo prvenstvu Hallelujah Cup 2010, koji je održan u hrvatskom gradu na četiri rijeke, Karlovcu.

Takmičenje je organizirao taekwondo klub Karlovac, jedan od prvih taekwondo klubova na prostorima bivše Jugoslavije, na čelu sa jednim od pionira taekwondoa u regionu, Miroslavom Brežanom. Na takmičenju je učestvovalo nešto manje od 500 takmičara iz, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Francuske, Rumunije, Slovačke, Italije i Bosne i Hercegovine u kategorijama kadeta, juniora i seniora. Naši takmičari, dvanaest predstavnika kluba koje su vodili treneri Haris Husić i Belmir Berberović, su ostvarili veliki uspjeh na ovom internacionalnom susretu, osvojivši šest zlatnih i dvije bronzane medalje.

Najsjajnijim odličjima su se okitili Emir Kaljanac, Samir Selimović, Sadmir Habibović, Kerim Omerbegović, Edita Murguz i Samra Muratović, a bronzane medalje su osvojili, Rahim Bečirović i Kerim Kurić. Takmičari, Alen Alić, Amir Fehratović, Sadmir Habibović i Nedžad Husić, nažalost su ispali u drugom kolu borbi, te se nisu uspjeli plasirati među prva tri.

"Zanimljivo je istaći da je ovo takmičenje održano pod pokroviteljstvom Svjetske sportske misije (World sport mission), sportske organizacije iz Koreje, te je tim povodom upriličeno i gostovanje demonstracionog tima iz Koreje 'Hallelujah Team', koji su svojim sposobnostima sve prisutne ostavili bez daha. Naš nastup je prošao vrlo zapaženo, a rezultat koji je ostvaren govori u prilog tome. Naravno, moglo je biti još uspješnije za pojedine takmičare, ali to je samo dokaz da još treba vrijedno raditi na treninzima. Nastup na ovom takmičenju je bio isključivo kontrolnog karaktera za nastupe koji nam predstoje naredne godine, koji će, nadam se ostati, takođe zapaženi", izjavio je trener kluba Haris Husić.