Atletska legenda i prijatelj BiH
0

Sergej Bubka danas dolazi u Sarajevo

FENA
Sergej Bubka, jedan od najboljih atletičara svih vremena, višestruki evropski, svjetski i olimpijski prvak i aktualni svjetski rekorder u skoku s motkom, danas će doputovati u Sarajevo.

U svojstvu potpredsjednika Svjetske atletske federacije (IAAF), člana MOK-a i predsjednika Olimpijskog komiteta Ukrajine, Bubka će na poziv Atletskog saveza BiH prisustvovati obilježavanju jubileja - 100 godina moderne atletike u BiH.

Centralna manifestacija obilježavanja jubileja biće svečana sjednica ASBiH i Atletskog kluba Sarajevo, koja će biti održana u Domu Oružanih snaga u subotu u 13.00 sati.

Po dolasku u Sarajevo, Bubka će danas posjetiti Olimpijski komitet BiH (16:15 sati), nakon čega će razgovarati sa mladim atletičarima i ostalim bh. sportistima, te studentima Fakulteta za sport i tjelesni odgoj u Sarajevu.

Bubka će u subotu prijepodne obaviti razgovore s rukovodstvom ASBiH te posjetiti AK Sarajevo. Tom prilikom će na klupskoj zgradi otkriti spomen-ploču, kojom ovaj klub izražava zahvalnost IAAF-u, MOK-u, dr. Primu Nebiolu i Arturu Takaču za njihov ogroman doprinos obnovi i rekonstrukciji Atletskog centra Koševo.

U ponedjeljak, posljednjeg dana boravaka u BiH, za Sergeja Bubku biće organiziran prijem u Predsjednišvu BiH.