sport
83

Selektor Baždarević promovirao knjigu "sportskivremeplov.ba"

Klix.ba
U prepunom amfiteatru Pete sarajevske gimnazije, a u okviru 4. međunarodne revije sporta, održana je 15. promocija knjige "sportskivremeplov.ba" Muhameda Bikića. Promotori su bili selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević i direktor Pete gimnazije Sejad Šenderović.

Selektor Baždarević je istakao da mu je posebno drago da se promocija održava u Gimnaziji sportskog smjera, a o knjizi je sa posebnim emocijama rekao:

"Autora knjige poznajem još iz vremena kada je bio pionir Želje. Putevi su nam se uvijek nekako spajali, kao što je i on sam u knjizi spojio sve nas koji smo obilježili sport na ovim prostorima“, rekao je Baždarević obećavši, u slučaju plasmana na EURO, zajedno sa svojim izabranicima posjetiti Petu gimnaziju, čiji je direktor bio oduševljen dolaskom šefa državnog tima.

"Došao nam je naš dragi selektor u posjetu, koji je na najboljem putu da nas odvede u Francusku. Upravo se i on nalazi u ovoj knjizi koja je pisana sa puno emocija, iskrenosti, što može samo neko ko itekako voli sport i sportiste. Upravo je takav naš novinar Bikić, veliki prijatelj naše škole“, riječi su direktora Šenderovića.

Promociji je prisustvovala ministrica za obrazovanje i nauku Elvira Dilberović Nakon promocije upriličeno je svečano otvaranje 4. međunarodne revije sporta, na kojoj su učešće uzeli Druga gimnazija iz Varaždina, SMŠ "Bećo Bašić" (Plav), SŠC "Vasilije Ostroški" (Sokolac), Treća gimnazija, Gimnazija Dobrinja i Peta gimnazija iz Sarajeva.