sport
0

Sedmero bh. atletičara na seniorskoj balkanijadi

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Na Balkanskom seniorskom prvenstvu u atletici 21. i 22. jula u Eskišehiru (Turska) BiH će predstavljati samo sedmero sportista.

Pod vodstvom selektorice ženske reprezentacije Kade Delić-Selimović, jutros su avionom za Tursku otputovali atletičari Dejan Mileusnić (koplje) i Amel Tuka (400m, 800m) te atletičarke: Biljana Cvijanović (1.500m, 3.000 SC), Gorana Cvijetić (100m pr, 400 m pr), Ksenija Kecman (100m, 200m, 400m), Mladena Petrušić (skok uvis) i Selma Zrnić (800m).

U Tursku je trebalo da putuje 40 bh. atletičara i atletičarki, ali je broj smanjen nakon odluke Atletske federacije Turske da se Balkanijada održi u Eskišehiru, umjesto u mjestu Edirne, gdje je bh. tim trebalo da putuje autobusom.

"Putovanje do nove destinacije trajalo bi znatno duže uz troškove koje Savez zbog teške finansijske situacije nije mogao pokriti. Zbog toga je bh. tim s planiranih 40 reduciran na samo sedam atletičara i atletičarki, koji po mišljenju selektora mogu ozbiljno konkurirati za medalje", saopćeno je iz Atletskog saveza BiH.