Predsjednik organizacijskih odbora
3

Sebastian Coe: Phelps nije najveći

Totalsport
Michael Phelps (Foto: Arhiv/AFP)
Michael Phelps (Foto: Arhiv/AFP)
Predsjednik organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Londonu Sebastian Coe, nekadašnji slavni britanski srednjeprugaš, komentirao je kako uspjeh Michaela Phelpsa, tako i skandal oko namještanja mečeva u ženskom dijelu badmintonskog turnira.

Iako je Phelps u utorak navečer postao najuspješniji olimpijac u povijesti modernih Igara prestigavši rusku gimnastičarku Larisu Latinjinu osvojivši 19. medalju (15 zlatnih, 2 srebra i 2 bronze), Coe ne smatra da je američki plivač najveći.

"Mislim da se može reći da je očito da je (Phelps) najuspješniji. Nisam siguran da je najveći. Ko je najveći? Moj lični stav je da on nije", rekao je Coe, ne definirajući jasno koga on smatra najvećim olimpijcem u povijesti.

Za dva badmintonska para iz Južne Koreje, te po jedan kineski i indonežanski, koji su u utorak navečer namjerno htjeli izgubiti meč kako bi osigurali lakše protivnike u četvrtfinalu, Coe je rekao:

"Depresivno i neprihvatljivo. Ko želi sjediti i gledati tako nešto".

Podsjećamo, u međuvremenu je Svjetska badmintonska organizacija (BWF) odlučila diskvalificirati spomenuta četiri badmintonska ženska para s Olimpijskih igara zbog "tankiranja" mečeva.